Miroslav Holec
Premium

Black Friday + Cyber Monday a výhodné licence software pro vývojáře

Miroslav Holec   24. listopadu 2022

Koncem listopadu nabízí mnoho firem výhodné licence nebo roční předplatné. Sám jsem mnoho licencí nakoupil právě během těchto akcí a těším se jejich užitečnosti do dnešního dne. Níže je seznam všeho, co by se vývojářům mohlo hodit.

Pluralsights Nevyčerpatelný zdroj inspirace. Videoarchiv obsahuje tisíce kurzů, které se věnují i platformě .NET.

Udemy Tato videoplatforma nyní nabízí veškeré kurzy za zvýhodněnou cenu 10 babek. Jsou zde již i kurzy týkající se .NET 6 a .NET 7.

VueMastery Videoarchiv zaměřený na vývojáře, kteří se chtějí naučit používat framework Vue. Pěkné grafické zpracování kurzů. Obsahuje návody pro Vue2 a Vue3.

Ecamm Live Asi o milion procent lepší alternativa oproti OBS. Umožňuje streamovat nebo vytvářet video s podporou pokročilých funkcí. Oproti OBS je intuitivní, přehledný a se skvělým obrazovým výstupem.

LastPass Správce hesel v cloudu. Nabízí zvýhodněné předplatné pouze pro nové uživatele a lze provést i aplikaci na rodinné předplatné. Díky tomu lze vybraná hesla sdílet v rodině, jiná mít soukromě.

Skylum Rozšíření pro foto editory. Používám to jako rozšíření nativní aplikace fotky, ale funguje i pro Adobe. Velmi užitečné. Nástroj je postaven na AI, takže řadu úprav zvládne software bez sloužité práce s maskami.

Parallels Desktop Windows na Macu. Od nedávna včetně podpory M1. Pro někoho, kdo nutně potřebuje Windows asi nepostradatelné.

Tower GUI pro práci s Gitem. Ocení někdo, kdo častěji brouzdá repositáři a nechce pro tyto účely používat Rider nebo VS.

CleanMyMac X Nástroj, který umí udržovat mac čistý. Likviduje složky, které po sobě občas nezameteou jiné programy, umí odhalit velké a nepoužívané soubory, zvládá pročistit paměť i nalézt soubory, které představují hrozbu pro systém.

Affinity Celá sada produktů je ve slevě. Osobně používám Designer jako plnou náhradu za Photoshop a Publisher pro vytváření printů. Teď byla vydána čerstvě nová generace produktů.

Adobe Produkty Adobe už moc rád nemám, protože jejich systém předplatného mi nevyhovuje. Ale pokud někdo využije některý z nabízených balíčků, pak se hodí zmínit, že i Adobe nabízí vysoké slevy na roční předplatné.

DxO Nabízí profesionální software pro práci s RAW formátem. Kdo potřebuje editovat fotografie, toto je alternativa k Affinity nebo předraženému Adobe.

Movavi Zvýhodněné balíčky na software pro práci s videem. Využijete, pokud například tvoříte instruktážní videa. Chcete-li jen Movavi Editor, je výhodnější se jen registrovat do newsletteru a tím získat slevu na licenci. Já jsem nedávno Movavi začal používat místo pomalé Camtasie.

iStatMenus Utilitka přidává do menubaru systémové informace o teplotě procesoru, operační paměti a další technické informace. Mně se líbí indikátor stavu sítě a lepší ukazatel napájení baterie.

DevUtils Desktopová aplikace, která v sobě zahrnuje kolem 50 různých utilitek týkající se kódování, převodů času nebo jednotek, JWT, regulárních výrazů, minimalizace a čištění CSS, atd.

Proxyman Přehledná debugging proxy pro vývojáře. Placená verze poskytuje řadu dalších funkcionalit oproti verzi, která je zdarma.

PDFSam Nástroj pro práci s PDF. Používám nejčastěji na rozdělování větších PDF a knih. Placená verze umí i pokročilejší funkce.

NordVPN Asi nejrozšířenější VPN služba. Předplatné je založené na roční platbě. Kdo VPN používá alespoň jednou do měsíce, asi jasná volba. Jinak je to cenově i tak docela drahé.

Z jiného soudku

Ještě bych zmínil zajímavé nabídky, které nesouvisí s vývojem software, ale mohou vývojáře zaujmout, protože jsou hračičkové.

ReasonStudios Balíček aplikací pro vývoj hudby. Skládá se z hlavní jednotky Reason, do které lze zapojovat další instrumenty, obsažené již v balíčku Reason+. Součástí předplatného jsou i zvukové banky.

MyHeritage / 23andMe DNA testy, které jsou v podání MyHeritage zaměřené především na původ, v případě 23andMe na pokročilejší diagnostiku. 23andMe porovnávají sekvenovanou DNA s různými studiemi a upozorňují na různé vlastnosti nebo hrozby. Nevím jak MyHeritage, ale 23andMe umožňují stáhnout surová data a použít je v dalších analytických nástrojích.

Zvažujete-li nákup aplikací, je právě nejlepší doba. V pondělí, 28. listopadu bude Cyber Monday, během kterého se objeví slevy na licence dalšího software. Sledujte tedy stránky oblíbených produktů. Třeba ušetříte na kafe.