Miroslav Holec
Premium

Nastavení školící místnosti pro školení

Miroslav Holec   3. listopadu 2022

Školící místnost můžete nastavit dle zvyklostí ve firmě. Historicky se zatím nestalo, že by technika znemožnila uskutečnit školení. Přesto uvedu několik bodů, jak se technicky nejlépe připravit.

Projekce

Během školení používám MacBook Pro, který je vybaven konektorem USB-C. S sebou mám dále redukce pro HDMI. K projektoru nebo LCD se dále mohu připojit bezdrátovou technologií AirPlay a nebo přes ScreenShare Google Chrome.

Doporučuji použít projektor nebo LCD s vyšším rozlišením (HD a vyšší), aby byl dobře vidět kód.

Internet

Pro připojení k internetu můžeme použít wi-fi nebo klasický síťový kabel RJ45. Dohodneme-li se na přenosu pro vzdáleně připojené účastníky, je potřeba zajistit rychlé a stabilní připojení.

Další vybavení

Během mých školení nepotřebuji nutně flipchart ani whiteboard. U školení Design REST API je to sice výhoda, ale vystačím si s nástroji v počítači. Psací potřeby na whiteboard a flipchart mám vlastní.

Vzdálené připojení

Pro připojení vzdálených účastníků použijeme software, který preferujete. Jsem připraven na Microsoft Teams, Zoom nebo Google Meet. Vždy nejprve založte pozvánku ve firmě a mě přizvěte jako externí osobu (e-mail mirek@miroslavholec.cz).

Záznam ze školení

Až na některé výjimky (např.: školení na zakázku) je záznam ze školení zpoplatněn částkou 5.000 Kč. Potřebujete-li si ze školení záznam pořídit, dejte mi vědět.