Miroslav Holec
Premium

Podívejte se na 5 přednášek z DevOps Bootcamp 2018

Miroslav Holec   22. června 2018

Tento článek je již zastaralý. Článek nemusí popisovat aktuální stav technologie, ideální řešení a můj současný pohled na dané téma.

Minulý týden se konala konference DevOps Bootcamp, kterou organizovala firma HAVIT s pomocí Microsoftu. Právě v prostorách českého Microsoftu měli účastníci příležitost poslechnout si několik velmi zajímavých přednášek. Co více, HAVIT dokázal během jediného týdne shromáždit záznamy z přednášek a podívat se na ně tak může každý.

Program konference je stále k dispozici na oficiální stránce devopsbootcamp.cz. Všechny přednášky jsou dostupné na HAVIT YouTube kanálu avšak pro líné kůže jako jsem já dávám seznam přednášek rovnou sem.

Novinky ve VSTS (Michael Juřek)

TFS a VSTS postupují velkou rychlostí vpřed. Přednáška je shrnutím nejzajímavějších novinek týkajícícíh se řízení životního cyklu vývoje pomocí cloudového VSTS nebo nové on-premise verze TFS 2018. Nové vlastnosti se týkají zejména automatizací procesů (build, release), ale nejenom jich. Využít můžete též tradiční závěrečnou sekci "zeptejte se na co chcete".

Kubernetes (AKS), VSTS, ACR, Helm (Valdemar Zavadský)

Migrace z VSTS do VSTS - praktické zkušenosti (Jiří Kanda)

  1. května 2018 jsme HAVIT zmigrovali z on-premise TFS do VSTS. Přes sto projektů, 40 000 work-items, přes dvacet vývojářů. Přijďte se podívat, jak to celé probíhalo - přípravy, potíže, poznatky z boje, výsledek.

Application Inights - Logování a diagnostika aplikací (Já)

Dostala se vám do rukou aplikace, která si žije svým životem? S Application Insights můžete odhalit její nejtemnější stránky, které vás nenechají spát. Ukážu vám, jak snadno dostat aplikaci pod kontrolu s diagnostickou službou Application Insights.

Infrastructure as a Code (Tomáš Kubica)

Nezapomínejte na Ops ve zkratce DevOps. Jak provést kompletní nasazení IaaS i PaaS v Azure, konfiguraci parametrů, certifikátů i hesel bezpečným způsobem, instalaci balíčků a softwarových komponent a zprovoznění vaší aplikace doslova na kliknutí? V tomto demo si ukážeme imperativní i deklarativní techniky jako jsou ARM šablony, PowerShell DSC, Ansible, startovací skripty a podíváme se na 5 nejčastějších chyb.