Miroslav Holec
Premium

Sledování novinek z oblasti AI a GPT

Miroslav Holec   10. dubna 2024

Oblast umělé inteligence by měl alespoň periferně sledovat každý vývojář. V záplavě nezajímavých zpráv a tun zbytečných nástrojů se totiž občas objeví i důležitá sdělení nebo aplikace. Připravil jsem stručný seznam zdrojů, odkud můžete čerpat informace.

Ejaj.cz

Na stránce ejaj.cz najdete databázi více než 2500 nástrojů postavených na AI. Hodnotný je ale zejména newsletter, který rozesílá Petr Panzner každý týden. Je obsahově podobný jako můj Dotnet News, takže se dozvíte o chystaných akcích, tipech na nové nástroje a vždy jeden užitečný prompt.

Asociace AI

V asociaci AI je několik desítek členů včetně mě. Na stránkách asociace najdete zprávy ze světa AI a především kalendář s pozvánkami na různé akce. Členové asociace pak mají přístup do členské sekce, kde mohou využívat celé řady speciálních nabídek a slev. V členské sekci jsou také sesbírané tipy na články z médií, právní poradna a různé pracovní skupiny. I asociace AI rozesílá svůj newsletter. Jeho četnost je trochu větší. Jako člen dostávám pozvánky na akce, právní oběžník, slevu na různé služby atd.

Microsoft Learn

Mnoho přednášek zaměřených na AI a často ve spojení s .NETem proběhlo na konferenci Dotnet Conf 2023. Z přednášek jsou k dispozici záznamy, takže níže uvádím odkazy na 4 vybrané.

GitHub

Na GitHubu můžete hledat různé repositáře ve stylu awesome AI. Jeden z nich, který je průběžně aktualizovaný můžete vyzkoušet zde. Najdete v něm široké spektrum nástrojů zaměřených na AI rozdělených do několika kategorií.