Miroslav Holec
Premium

Zoom - Jak se připojit

Miroslav Holec   7. června 2022

Pro mé webináře a online školení používám osvědčenou platformu Zoom. Připojení přes Zoom je velmi jednoduché a nenáročné na internetové připojení.

Stažení klienta

K webináři či školení se můžete připojit z libovolného zařízení. Osobně doporučuji použít desktopovou aplikaci pro Windows / macOS, která obsahuje vždy nejnovější funkce. Lze se nicméně připojit i z webového prohlížeče nebo pomocí mobilní aplikace pro iPhone a Android.

Připojení k webináři nebo školení

Pro připojení budete potřebovat buď odkaz nebo kombinaci ID schůzky a hesla. Na základě registrace na mé akce posílám vždy URL odkaz, na který stačí kliknout. Následně dostanete od systému na výběr, zda chcete spustit Zoom Desktop / Zoom Mobile a nebo se chcete připojit z webového prohlížeče.

Na schůzku se doporučuji připojit alespoň 5 minut předem. Budete mít čas odladit případné potíže s technikou. Během webináře se můžete zapojit pomocí chatu a nebo můžete pokládat dotazy použitím mikrofonu. Na své si přijdou jak aktivní účastníci, tak pasivní posluchači.

Webovou kameru nemusíte používat. Při vstupu do místnosti ji máte automaticky vypnutou. Kameru i zvuk si vždy spouštíte ručně, když to uznáte za vhodné.

Ovládání aplikace

Aplikace je velmi přehledná. Vše důležité naleznete na spodní liště.