Miroslav Holec
Premium

Lepší dostupnost a termíny školení

Miroslav Holec   17. května 2023

Od května pracuji na uvolnění mých kapacit a nyní mohu s radostí potvrdit, že nyní dochází k výraznému zkrácení čekání na školení. Konzultace budu nyní schopen poskytnout v řádu hodin, termíny standardních školení bych měl být schopen nabídnout v horizontu 14 dnů. Upravuji zároveň svůj pracovní režim a více se budu soustředit na poskytování právě výše uvedených služeb (školení a konzultace).

Během ledna až května byla má kapacita z osobních důvodů omezena. Pokud Vás zajímají detaily, přečtěte si článek ze zákulisí.

Uvidíme se na Tech-Ed 2023

I tento rok se koná tradiční konference Tech-Ed a to ve dnech 23. - 25. 5. 2023. Během celé konference budu dostupný a budu rád, když se na mě obrátíte s dotazy, nebo se jen pochlubíte, jak se Vám daří aplikovat proběhlá školení v praxi. Pro letošní Tech-Ed připravuji 3 témata, která potěší nejen vývojáře zaměřené na REST API.

Blazor Server jako tuning MVC aplikací

Vytváříte tradiční MVC nebo Razor Pages a potřebujete do nich vdechnout více interaktivity? Blazor Server lze díky své povaze snadno integrovat do stávajících aplikací a vytvořit tak části webu s nádechem SPA takřka bez zásahu do existujícího kódu. A v .NET 8 půjdou ještě větší kouzla!

Minimal APIs v .NET 7

Microsoft inovoval Minimal APIs ve verzi .NET 7 o nové užitečné funkce. Teď už přes své minimalistické pojetí není problém technologii používat pro vývoj API většího rozsahu a to bez nutnosti vytvářet obskurní controllery. Ukážu jak vše funguje, a co nového můžete od .NET 7 na projektech používat.

Best practices pro konzumaci REST API

REST API musíme nejen psát, ale i konzumovat. Že to není vždy jednoduché se přesvědčil v praxi každý. Ukážu jak správně pracovat s třídou HttpClient, jak využít Cancellation Tokeny, jak se postavit k chybám a výjimkám, vysvětlím využití nového rozhraní IAsyncEnumerable a nevynechám ani oblíbené návrhové vzory při konzumaci HTTP API.