Miroslav Holec
Premium

Podklady k přednáškám z TechEd 2024

Miroslav Holec   23. května 2024

Níže najdete ukázky k přednáškám z letošního TechEdu.

Nový Blazor jako nástupce MVC

Technologie Blazor má potenciál nahradit tradiční MVC framework. Věnoval jsem tomuto tématu i samostatný článek zde na webu.

  Školení Blazor

Firemní školení nového Blazoru je tady. Během dvou dnů se seznámíte s technologií Blazor, komponentním modelem, životním cyklem komponent a všemi režimy fungování.

Errata

V přednášce jsem nepřesně uvedl, že AOT kompilace je pro Blazor v .NET 8 defaultně zapnutá. Stejně jako u jiných aplikací je nutné ji zapnout ručně. Nezdůraznil jsem, že na slide s verzemi Blazoru je timeline zaměřena na LTS verze. WebAssembly samozřejmě byl dostupný i dříve než v .NET 6, jak jsem na začátku přednášky uvedl (r. 2017).


Novinky a tipy pro Minimal APIs

Technologie Minimal APIs představuje budoucnost tvorby REST API v .NETu. Umožňuje vytvářet jednoduché služby s podporou AOT kompilace i rozsáhlá API, ve kterých lze používat libovolné komunitní knihovny.

  Školení Minimal APIs a Clean Architecture

Spojil jsem to dohromady. Tvorbu malých i rozsáhlých API do jednoho školení. Na těch malých lze využívat AOT kompilaci, na těch velkých si pak ukážeme koncept Clean Architecture a osvědčené knihovny pro vývoj aplikace.


Máte-li jakýkoliv dotaz k obsahu, přednáškám, technologiím nebo školení, napište mi na mirek@miroslavholec.cz